Novo odijelo – kako znati da vam dobro pristaje

Kada kupujete odijelo, bez obzira na cijenu, pripazite na četiri glavne stvari kako biste provjerili da li vam stvarno pristaje

1. Hače

Rub hlača trebao bi pokrivati vezice cipela, a sa stražnje strane biti tri centimetra iznad poda. Prednja crta trebala bi se lagano prelomiti ispod koljena jer su, u suprotnom, hlače prekratke.

2. Struk

Vaš struk ne mjeri se na bokovima kao što su vas godinama učili. Struk se ne mjeri niti kod pupka kao što smatraju žene. Prava mjera je negdje između. I dok će vas prave mjere struka možda šokirati, kada ih utvrdite, napokon ćete moći kupiti sako koji vam odgovara.

3. Sako

Dužina sakoa ne smije biti naglašena. Izbjegavajte prekratke ili preduge krojeve. Osnovno pravilo je da, kad stavite ruke sa strane, rub sakoa mora dosezati vaše zglobove. Rukavi moraju biti centimetar i pol ispod ručnog zgloba.

4. Ramena

Način na koji vam sako stoji na ramenima prvi je znak toga zna li muškarac svoju veličinu. Šav na ramenu ne smije padati preko njega, niti vam rame smije izvirivati preko šava. Osim pravilno odabranog broja u ramenima, važno je i da rukav lijepo pada do manžeta.

Posjeti Dolce & Gabbana (klikni ovdje).

Zoran Opalic

Niz godina radio sam kao art direktor Večernjeg lista,nakoj kojeg sam pokrenuo mjesečni magazin madeIN, moj najdraži projekt. Nakon madeIN-a otisnuo sam se preko Atlantika, te otvorio kreativnu agenciju u Miamiju. Tigermilch iliti Tigrovo mlijeko jedan je u nizu projekata pokrenutih u 2018. godini.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.