Zakoni stila

Sir. Hardy Amies, krojač britanske kraljice Elizabete II

 

“Muškarac mora izgledati kao da je kupio svoju odjeću inteligencijom, brižno je odjenuo i zatim na nju potpuno zaboravio”, Hardy Amies, krojač britanske kraljice Elizabete II

 

 1. Slavni izgledaju dobro, što god da obuku, iz dva razloga. Prvo, slavni su. Drugo, uz sebe imaju hordu stilista kojima je jedini posao brinuti se o njihovu izgledu.
 2. Obucite se za putovanje avionom kao da je to još uvijek privilegija. Obucite košulju i sako, a ako ne možete nositi cipele, obucite elegantne kožne tenisice. Naime, nikada se ne zna hoćete li zbog kašnjenja aviona ili izgubljene prtljage odmah morati odjuriti na poslovni sastanak. Stoga zaboravite na donji dio trenirke jer niste u teretani. Kako prekršiti pravila: Letite privatnim avionom.

 3. Drveni kalupi za čuvanje cipela su dobra ideja, ali dovoljan vam je samo jedan par. Stavite ga u cipele koje nosite cijeli dan. Cipela koja je ugrijana i vlažna nakon cjelodnevnog nošenja skupit će se dok se hladi oko kalupa i vratiti u svoju prvobitnu formu. Za sat ili dva kalup će obaviti svoj posao.

 4. Plavi jeans je dobar, ali tamnoplavi još bolji. Ostavite traperice niskog struka tinejdžerima, a crni traper bivšim robijašima.

 5. Proširite svoj spektar boja. Boje u kojima pravi muškarci izgledaju doista dobro, iako to ne shvaćaju, jesu roza, tirkizna i koraljna. Napomena, navedene boje morate nositi jednu po jednu.

 6. Bolje je biti previše nego premalo sređen. Bolje u sakou u grad na kavi, nego u trapericama na vjenčanje.

 7. U svom ormariću u kupaonici držite: jedan žilet, pjenu i četkicu za brijanje, dezodorans, rašpicu za nokte, pastu i četkicu za zube. I jednu kremu, to je to. Kupaonicu prepunu kremica prepustite metroseksualcima.

 8. Kupite odijelo koje vam pristaje, a ne ono za koje se nadate da ćete jednog dana ući u njega. U preuskom odijelu izgledat ćete debelo. Iako vam se čini da ćete se u prevelikom odijelu osjećati lagodnije, izgledat ćete kao desetogodišnjak koji se igrao oblačenja. Naravno, najbolje je naći sredinu u odijelu koje vam potpuno pristaje.

 9. Žene izgledaju sexy u jednom komadu muške odjeće.

  Kako prekršiti pravilo: Još je bolje kada na sebi nemaju ništa.

   

 10. Vodootporan ili otporan na vodu (water resistant ili waterproof) – velika je razlika. Prva oznaka znači da voda ni u kom slučaju neće prodrijeti, a druga označuje materijal koji štiti od vode kratkotrajno, ali nije potpuno vodootporan. Drugim riječima, s vodootpornim satom možete zaroniti 10 metara, a sat otporan na vodu izdržat će pranje ruku, ali ne i zaron u vodu.

“Ako se ne možete osloniti na svoju ljepotu, nosite skupocjeni sat, ultra skupu prtljagu i dobre sunčane naočale. Upalilo je kod Onassisa”, Michael Kors

Zoran Opalic

Niz godina radio sam kao art direktor Večernjeg lista,nakoj kojeg sam pokrenuo mjesečni magazin madeIN, moj najdraži projekt. Nakon madeIN-a otisnuo sam se preko Atlantika, te otvorio kreativnu agenciju u Miamiju. Tigermilch iliti Tigrovo mlijeko jedan je u nizu projekata pokrenutih u 2018. godini.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.